Зловещо! Секретна система на Пентагона усетила експлозията на „Титан“ още на 18 юни

Зловещи данни за трагичната съдба на батискафа „Титан“ започнаха да излизат наяве днес, когато стана ясно, че подводницата се е взривила, а всички членове са загинали.

Експлозията на подводницата „Титан“, която уби всичките петима пътници, е била чута от строго секретна акустична система на Пентагона, пише в. „Ню Йорк Поуст“.

Тя е предназначена за откриване на вражески апарати на големи дълбочини в океана. Системата записала експлозията на 18 юни – часове след като „Титан“ започнал да се спуска към останките на „Титаник“.

„Военноморските сили на САЩ извършиха анализ на акустични данни и откриха аномалия, съответстваща на имплозия или експлозия в общата близост до мястото, където работеше подводницата „Титан“, когато комуникацията беше загубена“, каза високопоставен служител пред пред „Уолстрийт Джърнъл“.

„Въпреки че не е окончателна, тази информация бе незабавно споделена с екипа, отговарящ за търсенето на подводницата“, добавят военните.

Подводницата „Титан“ на OceanGate загуби комуникация около един час и 45 минути след потапянето си. По-конвенционални шонарните шамандури, разположени в океана не откриват никакви признаци за взрив или имплозия.

Първите преки доказателства за експлозията са открити едва на 22 юни. Дистанционно управляван робот открива парчета от подводницата „Титан“.

Загиналите са главният изпълнителен директор на OceanGate Стоктън Ръш, който пилотира кораба, британският милиардер изследовател Хамиш Хардинг, френският експерт по Титаник Пол-Анри Наржеоле и пакистанският бизнес магнат Шахзада Дауд и неговият 19-годишен син Сюлеман.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.