Жители на 4 села блокират за час пътя Бургас – Созопол край парк „Росенец“


Жители на 4 села ще блокират пътя Бургас – Созопол, в района на пътен възел парк „Росенец“.

Причината за недоволството им е лошото състояние на вътрешния републикански път, който свързва Бургас със селата Росен, Веселие, Равна гора и Ясна Поляна, предаде БНР

От Областното пътно управление в Бургас обещаха през септември да започне ремонт на отсечката дълга 7 километра.

Според протестиращите, обаче, до момента няма стартирали никакви процедури за ремонтните дейности.

Вътрешният път през селата Росен, Веселие и Равна гора, до село Ясна поляна е в окаяно състояние от дълги години. От 2022-ра година представители на държавата обещават да започне ремонт, но до момента няма никакви стартирали процедури за ремонтни дейности – каза организаторът на протеста Бойчо Бойчев:

„Пътят е в окаяно състояние. Беше ни обещано още през 2022-ра година за пътя от октомври месец да се започне строителство. Имаме обещание, имаме конкретна година, в която да се направи, но до ден днешен нищо не е предприето. Само се запълват кърпежи и дупки. Нас това не ни устройва, защото пътят е в окаяно състояние и застрашаваме нашия живот всеки ден“.

За да не се образуват задръствания, ще бъде променена организацията на движението, съобщават от Бургаската полиция. Колите, които се движат по главния път Бургас-Созопол ще се пренасочват по обходен път през селата, чийто жители протестират. Бойчо Бойчев:

„Да види всеки всъщност през какво преминаваме. Пътят ще е блокиран за един час: от 9:30 до 10:30“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.