Жертвите на младия шофьор готвели сватба

18-годишният шофьор, който блъсна и уби на място 22-годишен мъж и 24-годишната му приятелка на столичния бул. „Сливница“, е бил заслепен от лек автомобил в насрещното движение, чийто водач е управлявал на дълги светлини. Подзащитният ми е в изключителен шок и стрес. Има липса на категоричен спомен за това, което се е случило. Това заяви пред bTV адвокатът на младежа, който има книжка от февруари т.г., Димитър Марковски.

По думите на юриста не трябва да се спекулира с твърденията, че шофьорът е бил неадекватен.

„Разбира се, че е бил неадекватен. Един водач с 2,5 месеца стаж, след като претърпи подобна катастрофа, няма как да е. Категорично подзащитният ми не е употребил алкохол и наркотични вещества. Това е напълно изяснено от пробите с дрегер на място. Кръвната проба категорично ще установи това“, допълни Марковски. 

Адвокатът каза още, че младежът му обяснил, че не е видял пресичащите пешеходци заради идващите насреща коли.

„Ще се изяснява какви коли са се движили по булеварда в този момент и на какви светлини, защото той ми каза, че е бил заслепен. Каза ми още, че в момента на удара е гледал светофарната уредба, защото е бил съсредоточен в това да премине на позволен сигнал“, добави Димитър Марковски.

Той уточни, че автомобилът, който е управлявал младежът е на над 25 години.

На 18-годишния шофьор вече е повдигнато обвинение за това, че на 8 май около 0.15 часа при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, той е нарушил правилата за движението по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Я. С. и А. М., и е реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

Бащата на 22-годишния Явор – Павлин Стоянов, пък призова за справедливост от ефира на Нова тв.

„Моля всички българи, помогнете да не се забрави случая с тези две деца. Ани и Явор се обичаха много, предстоеше им сватба. Един убиец на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца, да направим нещо и да спрем тези убийци. Синът ми нямаше нито едно нарушение на пътя“, каза почерненият родител.

Павлин Стоянов добави, че Явор и Ани са се прибирали към апартамента, в който живеели заедно от 2 години, когато били пометени на пешеходната пътека.

„Ние, хората, трябва да направим нещо. Държавата къде е? Няма я. Искам справедливост, могат да се направят промени. Тези млади шофьори, нищо не зная… Ани убита на светофара, а синът ми – на 300 метра“, през сълзи каза бащата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.