Жената на пловдивския кмет вдига 5-етажен хотел до Колодрума (снимки)

Меглена Димитрова вдига апарт-хотел с фирмата си „Ротана 1” върху бивша бензиностанция на Петрол

Здравко Димитров продължава традицията на пловдивски кметове, семейният им бизнес да се развива повече от добре, докато те управляват. Съпругата на Зико Меглена Димитрова строи апарт-хотел в близост до многофункционална спортна зала Колодрума, увери се на място екип на Под тепето.

Точният адрес на строителната площадка е ул. „Менделеев 1А”. Бъдещият хотел се намира върху имот, на който преди години имаше малка бензиностанция на Петрол, пише podtepeto.com. Възложител на проекта за 5-етажна сграда, която вече е издигната на груб строеж, е дружеството „Ротана 1”, в което г-жа Димитрова е едноличен собственик на капитала. То е създадено през 2017г. с внесен 100 лева начален капитал.

Снимка: podtepeto.com

Във фирмата съдружник е Флора Нерсенян, която фигурира и в още две дружества, в която присъства и Меглена Димитрова- „ Паралакс 2000” и „Черита Груп”. Последната компания, както и „Ротана 1” са регистрирани на един адрес в Западен- сградата на Здравко Димитров на улица „Солунска” 1.

Интересното в случая е, че строителното разрешение е издадено буквално в последните часове от мандата на бившия кмет Иван Тотев, когато откровен фаворит за негов наследник беше именно избраникът на ГЕРБ Здравко Димитров.

По същество строителните дейности са започнали на 11 април миналата година, като срокът на изпълнението им е 8 месеца. По прости изчисления, към днешна дата обектът трябваше да бъде готов според числата от информационната табела, но е далеч от пълно завършване. Фирмата строител е „Кокет” ООД, а техническият ръководител на обекта е Гергана Григорова.  

Припомняме, че миналото лято Здравко Димитров лансира идеята за предоставяне на 13 декара общински парцел до Колодрума за сграда на Пловдивската опера.

„Благодарим на Общината и на г-н Здравко Димитров за това, че ни предлагат такова пространство! Дълго чакахме за него, но няма как да не бъдем обективни. На такова място няма как да има сграда с представителни функции, каквато е Операта“, заяви по повод предложението тогава директорът на Държавна опера – Пловдив доц. Нина Найденова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.