Жега в София. Раздават вода и през уикенда

Заради очакваните изключително високи температури през тази събота и неделя, Столичната община ще раздава вода през уикенда, когато се очаква температурите в столицата да надвишат 40 градуса, съобщава Общината на своя сайт.

Водата ще се раздава в събота и неделя, от 13:30 ч., на два пункта – на Орлов мост при езерото „Ариана” и при пилоните на Националния дворец на културата (НДК).

Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столичната община и ще се раздава от служители на Общината със съдействието на дирекцията „Аварийна помощ и превенция“ до изчерпване на наличните количества.

Столичната община раздава вода и днес на три пункта – пред храма „Св. Неделя”, на Орлов мост при езерото „Ариана” и на пилоните на НДК.

Все пак специалистите напомнят да не се излиза през най-горещите часове на деня, тъй като е възможно да получите слънчев или топлинен удар. За това трябва да внимават всички граждани, а най-вече хронично болните, децата и пенсионерите.

Ако все пак ви се налага да излезете в жегите, носете шапка, широки дрехи в светли цветове, както и вода. Придвижвайте се под сенките на дърветата и не бързайте!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.