Жега на границата: Българите се изнасят към Гърция

Интензивен е трафикът за леки и товарни автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) с Гърция „Кулата“. Това съобщиха от МВР на своя уеб сайт.

През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от МВР.

Интензивно е движението на изход за камиони на някои от граничните пунктове с Румъния – „Видин“, „Оряхово“, „Дуранкулак“, „Никопол“ и „Кардам“. 

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. 

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, припомнят от МВР. 

Нормално е движението през пунктовете с Република Северна Македония и с Турция. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.