Зеленски идва тайно у нас

Тайно посещение ще направи украинският президент Володимир Зеленски в България. От съображения за сигурност не се съобщава кога точно ще бъде неговото посещение, но това може да стане и още тази седмица, пише Dir.bg, като се позовава на дипломатически източници. 

Не се дават подробности и с кого ще се срещне Зеленски, но най-вероятно ще разговаря с военния министър Тодор Тагарев и депутати.

По-рано днес Комисията по външна политика в парламента прие проектодекларацията, внесена от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН, която изразява подкрепа за приемането на Украйна в НАТО, когато мирът настъпи на украинска територия.

В декларацията се посочва, че най-прекият път за възстановяването на мира в Украйна, Черноморския регион и Европа е пълното и незабавно доброволно изтегляне на Руската федерация извън международно признатите граници на всички засегнати от нея суверенни държави. Призовава и за продължаваща военно и военнотехническа подкрепа за Украйна.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев обеща България да продължи да помага на Украйна и заяви, че помощта ще стане по-голяма процентно. В момента се подготвя втори пакет помощ за Украйна. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.