ЗАРАДИ СТРОЕЖ: Срутище захапа столичен квартал

Близо 20 дни жители от столичния квартал „Манастирски ливади“ не могат да стигнат до домовете си. Причината е, че пътят пред блока им пропада заради изкоп на стоеж в непосредствена близост до него.

Улицата до строежа е пропукана и в определи участъци се е свлякла в изкопа. На мястото има поставени огради.

„На 20 август забелязахме първото срутване. Тогава ние взехме мерки и поставихме заграждения, за да не стане някакъв инцидент. Никакво отношение от никого не дойде, докато не сигнализирахме общината“, обясни Иво Горанов, домоуправител на съседен до изкопа блок.

След подаването на сигнала на място пристигнал районният кмет. Аварийните служби затворили цялата улица, но не последвали никакви други мерки – като например укрепване на стената или запълването на пропастта.

От 20 август насам хората от близката сграда нямат достъп до домовете си и затова минават през тревни площи. Хората описват случващото се като „апокалипсис“ и смятат, че улицата им е достойна за снимането на филм. Притесняват се, че всичко това се случва в София и то през 2023 г.

„Това, което ние констатирахме при проверката, е, че не е изпълнен добре плана от строителя. Спестили са си желязо от укрепителните елементи, което е трябвало да бъде сложено по съответния проект. Имало е и други фактори, като това, че и самата алея не е изградена добре“, обясни и Димитър Божилов, кмет на район „Триадица“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.