В Бургас: Започнаха търговете за конфискувани коли. Лъжа било, че има „Ламборгини“-та за под 2 бона

Националната агенция за приходите-Бургас продаде чрез търгове 27 автомобила, конфискувани и отнети в полза на държавата след присъди и решения на съда.

Получените от тръжните процедури средства надхвърлят 50 000 лева. Сред насрочените нови продажби на моторни превозни средства са и такива, собственост на лица, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества, съобщиха от Териториалната дирекция на НАП в Бургас.

Други 11 автомобила са в процес на оценяване за обявяване за продан.

„Интересът към продажбите е голям, всичките са реализирани още на първа стъпка като в някои случаи имаме и сериозни наддавания от първоначално обявените цени. Стойностите на всеки един автомобил се определят след експертна оценка на вещо лице. Времето за реализация на една продажба е около три месеца“, коментира началникът на отдел „Държавни вземания“ в НАП – Бургас Ралица Куванджиева.

От ТД на НАП-Бургас обясниха, че автомобилите са „стари таратайки“ и „очукани бусове“, някои – иззети от мигранти. 

Оттам увериха, че със сигурност не става дума за „Ламборгини“-та за под 2000 лева, защото в интерес на НАП е да вкарва пари в хазната.

Стойността на внесените от местната приходна агенция средства от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти, моторни превозни средства и благородни метали, е близо 650 000 лева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.