Започна делото срещу Руди Гела

В Софийския градски съд започна делото срещу независимия народен представител Радостин Василев. Днес е разпоредителното заседание по процеса за опит за принуда, предаде БТА.

Обвинителният акт по делото беше внесен от прокуратурата на 4 юли. Според обвинението Василев принуждавал народния представител Христинка Иванова от „Има такъв народ“ да напусне парламентарната групата, обясни пред медиите Василев, след като беше призован в Националната следствена служба на 5 юни. Казах, че не съм заплашвал никого и не съм принуждавал никого, каквато е истината, добави тогава Василев. Едно изречение беше, което им казах – не съм извършил престъплението, за което бях привлечен като обвиняем, обясни депутатът.

Съдът отхвърли внесения граждански иск от Христинка Иванова за причинени неимуществени вреди за 10 000 лева. Според съдебния състав няма проблем искът да се предяви пред граждански съд след края на наказателното производство. Иванова беше конституирана като частен обвинител.

Прокуратурата поиска гражданският иск да не се приема, защото може да доведе до забавяне на делото. Адвокатът на Василев – Ина Лулчева, изрази същото мнение.

В деня, в който беше призован в НСлС – 5 юни, Радостин Василев каза още, че политическата класа, на която  обявил война – и за „Има такъв народ“, и за „Продължаваме промяната“, „ще му носят такива скалъпени обвинения“. Той нарече обвиненията “ натиск срещу него“ и „шантаж“. На всички е ясно, че това няма как да мине и нищо няма да се случи, пореден срам за прокуратура, коментира тогава депутатът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.