Заловиха нова група бежанци, в микробуса натъпкали и 10 деца

Нова голяма група мигранти бе задържана край Ихтиман. 43-ма души са били в микробус, а каналджиите са се предали. Заловен е водачът, който е бил сам. Това се случва, след като на бензиностанция той не плаща за гориво. Настига го патрулна кола и установява, че в микробуса са мигрантите.

Това каза пред bTV окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Сред мигрантите има и 10 деца, две от които са на 8 и на 12 години. Те са пътували с баща си. 7 от непълнолетните са били сами. 17-годишно момче е било с 19-годишния си брат.

За щастие всички са в добро здраве, въпреки че не е могло да се предвиди в това пространство толкова много хора дали няма да пострадат в даден момент, обясни Николова.

По думите ѝ трафикът не е спирал. Тя видя една от причините в топлото време. Не се знае дали ще се достигне до върха на каналджийската група.

Вчера специално пред bTV следовател Мариан Маринов разкри подробности около друг случай с мигранти, завършил с 18 отнети живота. Той обясни, че за жалост се хващат дребните риби в подобни ситуации. Маринов предположи, че мигрантите идват от Турция, а организаторите на каналите са доста професионално подготвени и трябва много време, преди да се хванат.

Припомняме, че в петък край софийското село Локорско бяха открити 18 мигранти, задушени в изоставен камион. Други 34-ма души бяха намерени в тежко състояние, след като са превозвани в товарния автомобил в специален тайник и са се задушавали.

Днес Софийската градска прокуратура ще поиска постоянния арест на петима от задържаните по случая. Те са обвинени за съпричастие към смъртта на осемнадесетте мигранти. Вчера в Гърция бе задържан и шести човек като съпричастен към престъплението. Гръцките власти ще преценят как той да бъде екстрадиран за България, обясни за БТА зам.-градският прокурор на София Христо Кръстев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.