Захари Шулев, който преби кучето Мечо, се отърва само с глоба

Само с 3000 лева глоба се отърва Захари Шулев, който потроши кучето Мечо. Той ще трябва да плати и съдебните разноски, които са в размер на 998 лв., постанови днес Софийският районен съд.

37-годишният мъж бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи клипове, в които се вижда как примамва кучето с храна и го взема със себе си. Малко по-късно го връща със счупвания и прорезни рани. Побоят стана на 24 октомври миналата година в кв. „Карпузица“ в София.

Срещу Шулев бе повдигнато обвинение за това, че е проявил особена жестокост към куче, като в интервала между 23:45 часа на 23 октомври до 2:42 през нощта на следващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката. От държавното обвинение посочват, че деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост.

След направено изслушване на обвиняемия прокуратурата се произнесе, че има всички доказателства, че Захари Шулев е извършил престъплението, за което е обвинен, и изиска глоба в размер от 5000 лв.

В хода на делото обвиняемият беше представляван от служебен адвокат, който представи жалби за посегателство срещу дома на Шулев, поради което той се страхува да се прибере. Пред съда софиянецът каза, че съжалява и че „това няма да се повтори никога повече“ и поиска право на втори шанс, предаде БТА.

Решението на районните магистрати подлежи на на обжалване в рамките на 15-дневен срок.

Преди заседанието пък пред Софийския районен съд имаше протестиращи с плакати на кучето Мечо и надписи „убиец“ и „садист“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.