За ден заловиха 24 пияни и 15 дрогирани зад волана

24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установени за изминалото денонощие в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а двама са отказали да бъдат тествани. Това предаде БТА.

9206 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 586 водачи и пътници. Съставени са 2622 фиша и 593 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на превозни средства от неправоспособни шофьори. 

Двама души са загинали, а 22-ма са ранени при 21 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от МВР на интернет страницата си. От началото на годината в страната са станали 685 катастрофи с 58 жертви и 870 ранени. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.