Ясен Тодоров: Сарафов опита да направи преврат в прокуратурата

Зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров допусна, че шефът на следствието и заместник главен прокурор Борислав Сарафов е направил опит за преврат в прокуратурата. Тодоров заяви, че не е привърженик на нито една политическа партия:

„Когато г-н Борисов беше незаконно арестуван, го заявих публично и тогава бях обругаван, че съм гербаджия и т.н. Не съм привърженик на нито една политическа сила и това го казвам най-откровено“.

Ясен Тодоров заяви, че всичките му медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата:

„След 2 май, когато стана едно разминаване между казаното от г-н Сарафов и говорителя на Националното следствие, той изрично каза, че по медиите ще се явявам и говоря само аз“.

Преди дни зам.-главният прокурор и директор на следствието Борислав Сарафов внесе искане за освобождаването на Тодоров. В интервю пред БНР Сарафов заяви, че причината за това са медийните изяви на неговия заместник.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев даде брифинг, на който скъса оставката си и обяви, че ще довърши мандата си. Гешев обяви, че ще поиска оставката на заместника си Борислав Сарафов. Гешев директно нападна Бойко Борисов, че стои зад опита за неговото отстраняване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.