ВРЕМЕ БЕШЕ! Започнаха да хвърчат оставки заради обезобразеното момиче

Първа оставка след скандалния случай с обезобразеното момиче!

Изпълняващият функциите главен прокурор на България Борислав Сарафов поиска и получи оставката на прокурор Георги Видев като заместник-административен ръководител на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На среща в Съдебната палата в София с ръководството на Окръжната прокуратура в града на липите главният прокурор изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия Георги Георгиев на заседанието на Окръжния съд на 5 юли.

От протокола от заседанието, на което тричленният състав взе решение да освободи задържания, стана ясно, че именно Георги Видев е обвинителят, който е поискал от съда отмяна на наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 26-годишния Георги Николаев, обвиняем за нападението над 18-годишната ученичка Дебора Михайлова. Обвинителят се е мотивирал със събраните по делото доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза.

Борислав Сарафов бе категоричен, че Георги Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор на Стара Загора. С оглед на това Видев подаде оставката си и тя бе приета.

По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев в Окръжната прокуратура в Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от две години. Сарафов очаква от ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая, както и за приключването му в кратки срокове с цел осигуряване на справедливост.

Към момента спрямо 26-годишния Георги Георгиев се водят две досъдебни производства – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство. При необходимост, в хода на разследването, прокурори от ВКП са в готовност да окажат незабавна методическа помощ за срочно приключване на разследването с оглед внасяне на обвинителен акт спрямо извършителя на тежките криминални деяния, като се отчетат и утежняващите вината обстоятелства – наложените предходни наказания спрямо обвиняемия, тежестта и обществената опасност на извършеното.

На окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, съвместно с органите на МВР, да осигури защита на всички свидетели и лица, съдействали в хода на разследването. Възложени са и проверки по твърдения за други извършени престъпления срещу личността на територията на Стара Загора и областта.

При установяването на достатъчно данни и събирането на доказателства следва извършителите на престъпните деяния незабавно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.