ВНИМАНИЕ! Опасно силен вятър в цяла България днес!

Жълт и оранжев код за силен вятър е в сила за днес за цялата страна, съобщиха на сайта си от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Предупреждението е още за значителни валежи от дъжд в Източна България и за първи сняг, който ще е с краткотрайна и неравномерна тънка снежна покривка.

Оранжев код е в сила за областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Сливен, София-област, Търговище, Шумен. 

В останалите области е в сила жълт код: Благоевград, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол. 

Заради прогнозата за силен вятър и валежи „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреди шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) предприе превантивни действия във връзка с очакваната динамична метеорологична прогноза в страната. До областните управители бяха изпратени указания за предприемане на допълнителни мерки във връзка с очаквани силни ветрове и валежи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.