Вижте откъде е забранено за тирове заради снега

Силен снеговалеж и снегонавявания станаха причината да се ограничи движението на товарни автомобили над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради силен снеговалеж и снегонавявания, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в Северозападна България.

​Ограничен е тежкотоварният трафик в посока Благоевград на автомагистрала „Струма“ поради снеговалеж и почистване. Необходимо е водачите да изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“, допълват от пътната агенция.

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия. ​

Водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, призовават от АПИ.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в двете посоки​ по автомагистрала (АМ) „Тракия“ в участъка от Пловдив до София, по АМ „Хемус“, от Ботевград до София, както и по АМ „Струма“ от пътен възел „Бобошево“ до пътен възел „Долна Диканя“ поради силен снеговалеж, навявания и почистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Шофьорите да спазват указанията на служителите на „Пътна полиция“, призовават от пътната агенция.

На АМ „Струма“ движението за товарни автомобили над 12 тона в посока София е ограничено от пътен възел „Долна Диканя“ до София.

Временно се ограничава движението за тежкотоварни автомобили по пътя Кюстендил – Граничен контролно- пропускателен пункт (ГКПП) „Гюешево“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ограничението се налага заради затваряне на граничния пункт от страна на Република Северна Македония поради влошена метеорологична обстановка и снегопочистване, допълват от АПИ.

От главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР също съобщават на интернет страницата си, че поради лоши метеорологични условия, временно е преустановено пропускането на товарни автомобили в посока Северна Македония. От там допълват, че на ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

По данни на „Гранична полиция“ към 18 часа на ГКПП „Капитан Андреево“ на границата с Турция трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход и на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“, ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход.

По информация на АПИ, преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа. 

Червен и оранжев предупредителен код за снеговалеж и бурен вятър обяви НИМХ за утре в редица области на страната. Снеговалежите ще продължат и количествата ще са значителни. Ще има виелици, снегонавявания и образуване на преспи. Ще духа силен и бурен вятър с пориви до 100 километра в час.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.