Вижте какво отговори „Лукойл“ на Пеевски и Добрев

„Лукойл Нефтохим Бургас“ изнася нефтопродукти, произведени от руски суров нефт, като спазва стриктно рамките на установените квоти и ограничения. Това се казва в позиция до медиите от компанията, изпратена днес до медиите, след като отново попадна във фокуса на политиците и обществото.

В позицията си от фирмата заявяват още, че всяка партида продукти се изнася под контрола и след предварителното одобрение на Агенция „Митници“.

„Лукойл Нефтохим Бургас“ ще окаже всякакво съдействие за провеждане на професионално и безпристрастно разследване, защото то ще опровергае всички неверни твърдения срещу Дружеството“, пише още в позицията.

Припомняме, че тя е по повод съобщението от по-рано днес, че депутатите Делян Пеевски от ДПС и Делян Добрев от ГЕРБ са сезирали прокуратурата по разследване на „Политико“ за незаконен износ на руски петрол от „Лукойл“ България.

Сигналът до държавното обвинение е за това, че рафинерията e преработвала и продавала в чужбина, включително и в страните от Европейския съюз, горива, които са произведени от руски петрол.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.