Вижте как петричкият кмет от ГЕРБ Димитър Бръчков пълни чекмеджета с 4 000 000 за ремонт на читалище

Дали кметът на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков, чийто финансови безобразия Narod.bg предава на европейските прокурори на Лаура Кьовеши, има свое чекмедже по примера на Бойко Борисов, не е ясно. Очеваден факт е обаче, че пладнешките обири в Петрич продължават с пълна сила, след като сръчният Бръчков увеличава размера на 3 кредита до колосалните за общинския бюджет 6 милиона лева, алармира наш източник от югозападния град.

Цялата схема лъсна в на сесията на ОбС на 9 март, когато се гласуваха трите предложения на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков за теглене на нови борчове до 6 милиона лева! Опитът ще е по отработената вече матрица със „златния ремонт“ на сградата на Общината, нескопосано „усвоените“ хилядарки с оградата в градския парк и пладнешкия грабеж с почистване коритото на пресъхналата Долнорибнишка река.

Относно целесъобразността на тези кредити – те са за увеличаването размера на плащанията по вече сключени договори за обществени поръчки поради инфлацията.

Най-фрапантен е случаят с ремонта на читалище „Братя Миладинови“ в Петрич. Там сумата, която ще даде общината, се увеличава от 862 000 на 2 500 000 лв.!

И нещо повече – общата сума за ремонт на тази сграда става над 4 000 000 лв., която ще плати всеки от нас, жителите на Петрич! И друг факт – срокът за връщането на този кредит е 20 години, което значи, че той ще бъде плащан дори от току-що родените деца! И всичко това се случва на тъмно. Беше спуснато дори до общинските съветници в последния момент.

Искам да добавя и едно сравнение – ремонтът на ареста в Петрич е на стойност 1 400 000 лв., а състоянието на сградата там беше в много пъти по-окаяно от това на читалището, което обаче ще глътне близо три пъти повече пари.

От Narod.bg обещават продължение на темата с кримиремонта на читалище „Братя Миладинови“ с повече от смущаващи детайли, които в нормална държава от ЕС биха осигурили шумен съдебен процес и прилична присъда за авторите на схемата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.