Виолета Комитова напира за стола на Фандъкова

Бившата служебна министърка на регионалното развитие и ексдепутатка от „Български възход“ Виолета Комитова вероятно ще се кандидатира за кмет на София на местните избори през есента.

Тя обяви, че има амбиции, подготовка „сериозна гражданска подкрепа“ да се включи в битката за кметския пост в столицата, но решението дали да бъде издигната за поста щяло да бъде колективно.

Още преди година Комитова даде заявка, че „хипотетично“ е възможно да участва в местните избори в София. „В обществото има нагласа за нов кмет на София. В същото време не трябва да се оспорват успехите на сегашния кмет Йорданка Фандъкова“, каза тогава тя.

Сегашното препотвърждение стана по време на първата пресконференция на „Български възход“ след предсрочните парламентарни избори в неделя, на които формацията не успя да прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента. В 48-ото Народно събрание партията беше най-малката политическа сила в парламента и имаше 12 народни представители.

Въпреки че останаха извън 49-ото Народно събрание, от БВ определят резултатите си от вота като добри. Според тях отливът на гласоподаватели бил заради непопулярните решения в миналото Народно събрание, като едно от тях е била подкрепата за Украйна.

„Оттук нататък си задаваме въпросите как партиите в 49-ото Народно събрание ще решат най-важните проблеми за държавата. Най-важната задача е първо да бъде сформирано правителство, което устойчиво да решава проблемите на гражданите и бизнеса. Второ – да се намери правилният баланс от гледна точка на фискалната политика и да се приеме бюджет. Това е отговорност на партиите, които влизат в новия парламент, „Български възход“ ще бъде коректив, макар и извън него“, посочи председателят на партията Стефан Янев. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.