Вили Лилков ще мисли до понеделник иска ли да е кмет на София

Вили Лилков щял да даде отговор до понеделник дали ще приеме да се кандидатира за кмет на София.

В събота известни личности от политиката, от културата, журналисти и пр. лансираха във фейсбук номинацията на Вили Лилков за местните избори. Това стана през специално създадена страница „Вили Лилков за кмет на София“. 

Повечето от включилите се досега в подписката в индивидуални разговори са заявили, че ще подкрепят Вили Лилков.

Тази подписка малко ме сварва неподготвен, ще трябва да се консултирам и да поговоря отново, да преценя подкрепата и шансовете, които бих могъл да имам, отбеляза Лилков. До понеделник ще дам отговор, каза още той пред БТА.

Както е известно, коалицията ПП-ДБ издигна за кандидат на София бизнесмена Васил Терзиев.

Професор по физика и доктор на науките, Вили Лилков е дългогодишен ръководител на катедрата по физика в МГУ „Св. Иван Рилски“, общински съветник и зам.-председател на Столичния общински съвет (1999 – 2014 г.) и народен представител в 43-ото Народно събрание, припомня БТА. Лилков е съавтор с Христо Христов на книгите „Бивши хора по класификацията на ДС“ и „Погубената България“. В книгата си „Доблест и наказание – Народният съд и ДС срещу спасителите на българските евреи“ Вили Лилков разказва за съдбата на малко известни личности, защитници на българските евреи през времето на Втората световна война.

Припомняме, че Вили Лилков е сред учредителите на „Демократи за силна България“ (ДСБ).

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.