Велислава Кръстева си тръгва от Народния театър, след нея и Сашо Морфов

След 4-месечна яростна война с надписи по врати и обвинения за политически пристрастия зад сцената на Народния театър „Иван Вазов“, пиарът Велислава Кръстева е решила да напусне бойното поле.

Според източници от Министерство на културата директорът Васил Василев е внесъл нова управленска структура на първата ни трупа, в която липсва освен позицията на пиар, и тази на главен режисьор, на който пост в момента е Сашо Морфов.

Затова и очакванията са режисьорът, създал грозните сцени във войната с надписи по вратите, също да напусне поста. Във ведомството дори имало очаквания режисьорът да бъде уволнен дисциплинарно.

“24 часа” потърси за потвърждение Велислава Кръстева, но телефонът й бе изключен. Актьори от театъра обаче потвърдиха неофициално, че тя е подала оставка, споделяйки в петък, че имиджът на Народния не бива да бъде жертван в измислен политически конфликт, какъвто нямало.                                                                                         

Велислава Кръстева Снимка: Архив
Велислава Кръстева Снимка: Архив

Скандалът в Народния театър „Иван Вазов“ започна на 29 октомври, когато след представление на „Хъшове“ главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева – завеждащ „Връзки с обществеността“ в театъра от миналото лято насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията и приближена до нейния почетен председател. Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция. 

Четете още

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.