15 полицейски шефове помолени на напуснат

Директори на областни дирекции на МВР са извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да напуснат, съобщи NOVA, като се позовава на информация от свои източници от вътрешното ведомство.

Става въпрос за около 15 полицейски шефове, извикани в сградата на столичната ул. „6-ти септември“ тази сутрин. По време на разговора им е било предложено да освободят постовете си. На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво в системата на МВР. Другият вариант бил да напуснат по собствено желание.

От Министерството на вътрешните работи потвърдиха, че на областни директори е било предложено да освободят постовете си. Решението за това било на базата на анализ на работата им до момента и било с цел успешното изпълнение приоритетите на МВР.

На 3 август със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов бе отстранен от поста заради напрежението в село Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и протестите на хората там. Първоначално Стоянов поиска оставката на Костадинов, но след като шефът на МВР-Пловдив отказа, бе отстранен.

Костадинов не е уволнен от системата на МВР, а ще заеме друга длъжност към Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.