Васил Терзиев подаде ръка на всички съветници

Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна – тази на София, каза кметът на София Васил Терзиев в първото си изказване пред новоизбрания Столичен общински съвет.

Днес той положи клетва като кмет на столицата и встъпи в длъжност.

Нужно е да защитаваме интересите на всички в града, независимо от нашите политически виждания. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дългосрочни решения, които ни обединяват. Това, което е по-дълго от един мандат, тази мечта, която ни обединява – София да бъде модерен, сигурен, уреден европейски град, в който всички искаме да градим бъдеще, добави кметът на София, цитиран от БТА.

Терзиев каза, че това, с което се е ангажирал в кампанията, е наистина да положи всички усилия да бъда кмет на всички софиянци. По думите му оттук нататък трябва заедно с общинските съветници да търсят какво ги обединява. Това са ценностите, принципите и начинът, по който да заработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, така че да успеем да променим нагласата на хората, заяви Терзиев.

Голям проблем според него е загубената вярата в общината. Тук сме четири години заедно и трябва да работим заедно да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения, каза Терзиев. Той изрази вярата си, че всички в Столичния общински съвет са мъдри и ще намерят този път.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.