Ваня Григорова: София трябва да е гостоприемна за софиянци, а не за англичани, които идват да изпият една бира през уикенда

София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за италианци, англичани и германци, които са решили да дойдат в събота и неделя да изпият по една бира на „Витоша“.

Това обяви синдикалистката Ваня Григорова, докато представяше визията си за столицата, ако бъде издигната кандидатурата ѝ за кмет на София.

Тя потвърди, че в момента се водят разговори по темата, но уточни, че номинацията ѝ би била издигната от по-голяма лява коалиция, а не само от БСП.

За потенциалната си кандидатура обаче тя постави условие пред БСП: в листата за общинския съвет да „има представители на трудещите се хора в София“. От думите ѝ се разбра, че това трябва да са представители на синдикатите, за да може „ключови сектори да бъдат представени“.

Григорова очаква резултатът от преговорите да стане ясен до две седмици, и заяви, че е „оптимист“ за формирането на коалиция. Според нея лявото, социалното вече би трябвало да е узряло за това, че трябва да бъде единно и проработническо, а не прокапиталистическо.

Тя каза, че София вече имала кандидат за кмет милионер (вероятно визирайки Васил Терзиев, бел. авт.), затова „ако българските работници смятат, че не може да стоят отстрани и да гледат как една тясна клика защитава интересите си, докато крайните квартали остават в периферията и работниците от кварталите нямат с какво да отидат до работните си места, а се отделя ресурс за нощен градски транспорт, за да може някой да се забавлява – ако тези хора са разбрали, че имат нужда от представителство, аз нямам право да стоят отстрани и просто да коментирам“, каза тя.

Григорова, ако приеме да стане кандидат-кмет, ще бъде петата кандидатура. Известните до сега имена на претенденти за поста са на Васил Терзиев (издигнат от „Продължаваме промяната – Демократична България), Вили Лилков (предложен от инициативен комитет), Деян Николов (кандидат на „Възраждане“), Никола Вапцаров („Изправи се“).

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.