Откритото тяло край Перник е на Емил Боев (обновена)

Тялото, открито край водоем до Перник, е на изчезналия Емил Боев. То било разпознато от близките на младия мъж, които са били уведомени още снощи, когато трупът е бил открит – около 22.30 часа. Това съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура в Перник и Областната дирекция на МВР.

„Изказвам съболезнования на семейството на младежа. Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че именно това е тялото на Емил Боев. Същевременно, след като е намерен, същата вечер около 22.30 часа близките са уведомени от органите на полицията. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят тялото в „Съдебна медицина“ и са го разпознали“, заяви говорителят на прокуратурата Албена Стоилова.

По думите ѝ предстои да бъде направена ДНК експертиза, която категорично да потвърди дали това е Емил.

„При първоначалния оглед на място не са констатирани следи от насилие по тялото. Днес ще бъдат извършени оглед и аутопсия от специалисти по Съдебна медицина, ако има някаква промяна – ще можем да знаем след това“, коментира още Стоилова.

Попитана защо чак сега е открито тялото, след като районът е бил обхождан, тя отговори следното:

„Не мога да правя такива предположения, но едно от тях е, че сега е изплувало тялото на повърхността, не мога да знам защо до момента не е бил забелязан“.

Комисар Йордан Николов – заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Перник, обясни, че при такива случаи трупът първо потъва и след определен период изплува.

„Това зависи от метеорологичните условия, но някъде между 40 и 60 дни трупът изплува на повърхността. Това е причината да не бъде забелязан, въпреки че там е многократно обхождано и с дронове, и с техника“, подчерта Николов.

По думите му засега версията за смъртта на Емил Боев е удавяне, но предстои това да бъде изяснено от аутопсията.

Тялото е било забелязано вчера около 18.45 часа от човек, който се е разхождал по брега. Той е сигнализирал на тел. 112. На място е пристигнал екип на полицията, който е започнал няколкочасов оглед.

„Периметърът е обхождан многократно, но нямахме възможност да направим проверка на това езеро, защото условията са много трудни за обикновени водолази, с които разполагахме. И затова се наложи да се обърнем към Военноморските сили и във вторник трябваше да пристигнат такива водолази, които да проверят това езеро. Положихме максимално усилия за издирването, просто времето сега помогна и да спестим тази процедура“, добави още комисар Николов.

Според прокуратурата и полицията Емил Боев се е движел и не е имало никаква пречка той да достигне сам до езерото. Тялото е сравнително добре съхранено, вероятно заради замръзването на езерото.

25-годишният софиянец изчезна на 28 януари по време на фестивала „Сурва“ в миньорския град. Последното съобщение от телефона на младия мъж гласяло: „Къде си“ – и е било изпратено до негов приятел около 4 часа сутринта. Видеозаписи от охранителни камери пък разкриха, че Боев е бил във видимо нетрезво състояние.

62 дни стотици доброволци и полицаи го издирваха, но без резултат. Майката Иванка Стоянова дори призова, ако синът й е отвлечен, да бъде върнат, затова семейството обяви и парична награда от 100 000 лева.

Малко по-рано беше съобщено и че в дрехите на откритото тяло е намерена и личната карта на Емил.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.