Ужас в Германия: Българин загина при акция на полицаи, в белите дробове имал пръст

Персоналът на болницата в Берлин-Нойкьолн е в пълен ужас, пише в. „Тагесшпигел„. Мъж, който е бил приет там след операция на бранденбургската полиция във вторник вечерта, е починал. Според медицинските експерти 45-годишният българин е бил тежко ранен от бранденбургските полицаи. В момента криминалната полиция и прокуратурата в Берлин разследват причината за смъртта.

Информацията бе потвърдена от говорител на полицията в Берлин в събота, пише „Берлинер Цайтунг„. цитиран от Дир.бг Разследването се води в Берлин, тъй като мъжът е починал там. Полицията не дава подробности по случая.

Говорителят на бранденбургската полиция споменава в тази връзка за операция в Нидерлеме (Даме-Шпреевалд) във вторник вечерта, за която в сряда съобщи в съобщение за медиите Южната полицейска дирекция, пише немският вестник.

Според полицейския доклад граждани са се обадили в полицията, защото българинът се е намирал в частен имот без разрешение, ритал е предмети и е удрял автомобил. „Той се е държал агресивно, хапел е и е бил психически неуравновесен“, пише в съобщението на полицията. Полицаите са използвали лютив спрей и са удържали мъжа с помощта на жителите, се казва в него.

„Веднага след това той припадна, белезниците бяха разхлабени, беше оказана първа помощ и беше повикан лекар за спешна помощ“, описва инцидента Южната полицейска дирекция. След това мъжът е бил откаран в болница за медицинско лечение. Според в. „Тагесшпигел“ той е починал в берлинска клиника.

По-нататък в доклада се казва, че бранденбургските полицаи очевидно са представили инцидента в доклада си за инцидента по съвсем различен начин от този, по който по-късно са го оценили медицинските експерти.

Когато 45-годишният мъж е бил докаран в интензивното отделение в Нойкьолн, той вече е бил в мозъчна смърт. Лекарите там са диагностицирали хипоксично увреждане на мозъка. В болницата се предполага, че 45-годишният мъж се е задушил. Според доклада решаващата подробност, която липсва в доклада на полицията, е, че лекарите са открили пръст в дихателните пътища и белите дробове. По лицето на мъжа също е имало пръст, когато е бил докаран в болницата, пише още „Берлинер Цайтунг“.

Говорител на бранденбургската полиция потвърди пред ДПА в събота, че мъртвият мъж ще бъде аутопсиран следващата седмица, за да се установи причината за смъртта.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.