УЖАС И БЕЗУМИЕ! Пребиха член на СИК във Видин, заснел мъже да гласуват по няколко пъти

Член на секционна избирателна комисия във Видин подаде сигнал за поредно изборно нарушение. Във видеоклип, направен от него в деня на вота, се вижда как мъж гласува няколко пъти – дават му бюлетини, той ги попълва и ги пуска в урната. 

Случаят е от 72-а секция във видинския квартал „Нов път“. Автор на клипа е членът на комисията Кольо Петров от ИТН, който твърди, че след това е бил пребит от петима мъже. Получил е и заплахи за живота си, разказа той пред Нова тв.

„Всички минаха по няколко пъти да пускат бюлетините и да гласуват в стаичката. Дори имаше и хора – по двама влизаха в стаичката за гласуване“, заяви Петров.

„Влязоха петима да ме бият поради причината, че ги снимах как вкарват бюлетини в урната. И реших да ги снимам, щото те няколко пъти – един човек пуска, втори път пак, трети път… по няколко пъти един и същи човек пуска по 10-15 бюлетини. И аз им направих забележка, те казаха да си затворим очите и да не приказвам много, че ще ме набият. И аз казах: „Добре“, и започнах да ги снимам“, разказва пред БНТ мъжът.

Кольо Петров информира кандидата за кмет Милен Милчев, който от своя страна подава жалби в ОИК и информира и ЦИК. Към нея Милчев прилага и трите кратки видеа на случилото се. ОИК препраща за проверка жалбата към Прокуратурата, с мотива, че не е разследващ орган, пише „Фокус“.

Милчев казва, че биячите, по думите на Петров, са „хора с прякори Сотир, Богата и Стефан“, и по-късно са задържани от полицията.

Трима са задържани, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Образувани са две преписки – по сигнали за нанесен побой и нарушение на изборното законодателство.

Проверките са докладвани и се очаква прокуратурата днес да ги преобразува в досъдебни производства, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.