Ученик с двойно гражданство намушка мъж в подлез на метрото в София

18-годишен младеж с двойно гражданство – българско и руско, е бил задържан за опит за убийство, след като намушкал няколко пъти мъж в подлеза на метростанция „Сердика 2“ в София, съобщават от СДВР.

Кървавата случка е от 21 декември миналата година, когато след подаден сигнал за пострадал мъж към мястото били незабавно насочени екипи на полицията и Бърза помощ, които установили самоличността му – жител на Нови пазар.

Раненият мъж веднага е транспортиран в болнично заведение, приет е с множество прободни рани и лекарите продължават да се борят за живота му.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалисти от Пето районно управление в София, съвместно с техни колеги от отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР, извършителят на престъплението бил локализиран и задържан.

При последвалите обиски и претърсвания в жилище, ползвано от 18-годишния – с българско и руско гражданство, са били намерени и иззети 2 ножа, въздушен пистолет, преносим компютър, мобилен телефон и други вещи, съотносими към извършеното престъпление.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.