Убиецът Калоян поиска да го пуснат „на село при мама“

Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на 34-годишния Калоян Каймакчийски, който застреля бившата си приятелка Кристина Благоева, а след това сложи тялото й в багажник на кола и го запечата с полиуретанова пяна.

Според магистратите налице са редица доказателства, че 32-годишната жена, майка на 9-годишно момченце, е убита предумишлено.

Тялото на Кристина бе открито на 6 април, след като три дни по-рано тя не се прибрала от работа. При разследването бе установено, че младата жена е била причакана на столичната ул. „Кукуш“ от бившия си приятел и настоящ колега Калоян и убита с два изстрела от пистолет „Макаров“. Оръжието пък било собственост на сегашната приятелка на мъжа – Йордана Сотирова, която е военнослужеща.

Пред апелативните магистрати адвокатът на Каймакчийски – Илиан Гергененов заяви, че подзащитният му има постоянен и установен адрес и трайна трудова заетост – той е специалист оперативно проектиране на мрежата в един от мобилните оператори. Юристът изтъкна, че Каймакчийски се води неосъждан, тъй като е реабилитиран по право. Освен това той не се бил укривал и е съдействал на полицията. Защитата обяви, че ако Калоян Каймакчийски бъде пуснат под домашен арест, той ще при майка си, която е кметски наместник на село Черньово до Ихтиман.

„Единствено моля за по-лека мярка. Само това искам. Или домашен арест, или мярка, която е различна от задържане под стража. Само това искам – да не бъда задържан под стража“, заяви Калоян под съда.

Според прокурор Светлозар Петров, обвиняемият предумишлено е убил Кристина Благоева около 17 часа на 3 април, след като е замислил тежкото престъпление и се е подготвил е старателно. Разговорът, който Калоян и Кристина са водели, е ескалирал и той я е прострелял, а смъртта е настъпила мигновено. Разпитани са много свидетели, предаде bTV.

Автомобилът, в който тялото на жената е било прехвърлено, е бил подготвен. Каймакчийски е изхвърлил дрехите и ръкавиците, които е носил, но е забравил една от гилзите.

След това е накарал е Йордана – настоящата си приятелка, да върне оръжието си в поделението, където тя работи като военнослужещ, а не в касата в жилището си.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.