Убиецът Калоян остава в ареста, застрелял Кристина с пистолета на новата си приятелка

Калоян Каймакчийски – обвиняемият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева, чието тяло бе намерено в багажник на автомобил, остава в ареста, реши Софийският градски съд днес.

В петък Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи, че към наказателна отговорност е привлечен 34-годишният Каймакчийски за предумишлено убийство и го задържа за срок до 72 часа, припомня БТА.

Досъдебното производство е образувано на 4 април от Трето РУ – СДВР в условията на неотложност, със съставянето на протокола за първо действие по разследването, и се води под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 6 април в София е открито тялото на Кристина Благоева.

Обвинението е за това, че на 3 април в София, на ул. „Кукуш“ № 1, К. К. умишлено умъртвил К.Б., като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено.

По информация на БНТ обвиняемият Калоян е бил с предварително поставени ръкавици и е ползвал пистолет, лично оръжие на настоящата му приятелка, която е военнослужеща.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че Каймакчийски е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност, което налага неговото задържане.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи в петък, че личен конфликт е причината за убийството.

Тялото на Кристина беше открито преди 3 дни в багажник на паркирана в столичния квартал „Захарна фабрика“ автомобил. Последно жертвата е била видяна да си тръгва от работа и да се качва в колата си – на 4 април, откогато е в неизвестност.

Обвиняемият Калоян беше задържан на метростанция „Ломско шосе“, където полицията го спря за проверка, докато шофира личния си автомобил, а в колата пътувал с жена, която се е представила за военна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.