Кошмар в Стара Загора! Изверг обезобрази 18-годишно момиче с макетен нож

18-годишно момиче от Стара Загора е с 400 шева, след като приятелят ѝ я обезобрази с макетен нож, а след това обръсна главата ѝ. Това съобщи NOVA, като уточни, че са били нарязани ръцете, краката и гърдите ѝ, носът ѝ е бил счупен, а предполагаемият извършител – задържан за 72 часа, а след това освободен. 

„На 26 юни съпругът ми се обади и ми каза, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа ѝ имаше множество рани от машинката. Емоционалното ѝ състояние е сринато. Тя ми разказа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, но първоначално никой не ѝ е отговорил. След това мъжът казал: „Аз съм“ и тя е отворила. Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно четири месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие. Не е имало заплахи“, разказа майката на момичето.

„Има разминавания между твърденията на прокуратурата и съда. Не знаем дали е направил самопризнания. Как и кой реши, че това е лека телесна повреда? От болницата бяха в шок, когато видяха в какво състояние е момичето“, сподели приятелка на пострадалата.

От месец младата жена не се среща с никого и само мълчи. Близките на 18-годишното момиче все още се страхуват и пазят своята самоличност и тази на жертвата в тайна.

Мъжът се представя за охранител в местна дискотека и трениращ бойни спортове. Потърсен е в дома му, но не е открит. От телевизията са му изпратили съобщение в социалните мрежи, но и там не е отговорил.

Мъжът, на 26 години, първоначално е бил задържан за 72 часа. След като Районният съд взема мярка постоянен арест, Окръжният го пуска, като смята, че телесната повреда е лека, а не средна, каквато е била експертизата при първоначалното освидетелстване. Близките на момичето искат справедливост.

Малко по-късно от Районната прокуратура в Стара Загора изпратиха становище, в което се посочва, че нападателят на 18-годишното момиче с инициали Г.Г. е привлечен като обвиняем.

„На 27.06.2023 г. в Районна прокуратура – Стара Загора е постъпило уведомление от ОД на МВР – Стара Загора за започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с пострадало лице – 18-годишната Д.М. По случая веднага е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и разследващ орган от Първо РУ на МВР – Стара Загора. Проведени са първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата“, посочват от обвинението.

Оттам добавят, че на следващия ден – 28 юни, извършителят е привлечен в качеството му на обвиняем, че причинил средна телесна повреда на 18-годишната, и е бил задържан за 72 часа.

„На 01.07.2023 г. прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.Г. Районен съд – Стара Загора е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.Г.“, се казва в позицията на прокуратурата.

След това обаче обвиняемият е обжалвал определението и съдът е отменил задържането му.

„Обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районен съд – Стара Загора пред по-горната инстанция Окръжен съд – Стара Загора. Със свое окончателно определение от 05.07.2023 г. Окръжен съд – Стара Загора е отменил определението на Районен съд – Стара Загора и задържането на обвиняемия Г.Г. Наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата Д.М. След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще прецени за вземане на адекватна мярка за неотклонение с оглед обществената опасност на извършеното престъпление и квалификацията на деянието“, допълват от обвинението.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.