Трагедия… Млад турист падна и загина в опасна местност над Рилския манастир

Турист е загинал в района на Рила, в местността Белия улей, над Рилския манастир и Кирилова поляна, съобщи БТА, като се позовава на информация от Планинската спасителна служба (ПСС). Спасителите обясниха, че това е млад човек, който вероятно е паднал в улея.

Три отряда на Планинската спасителна служба са участвали в нощната акция по изваждането му – от Благоевград, София и Самоков. Самата акция е приключила към 5:00 ч. тази сутрин. „Много сложен терен, доста хлъзгав участък, използвани са въжета за спускане в улея, който е много стръмен и е разположен между връх Злия зъб и връх Ловница“, обясниха от ПСС.

Трябва много да се внимава във високата част на планината и на стръмните места, съветват планинските спасители. Да се тръгва с подходяща екипировка и обувки и да не се излиза извън пътеките и маркировката, добавят те.

От ПСС уточняват още, че температурите са паднали с 5 до 7 градуса от вчера до днес.

Не се препоръчва излизане във високите части на планините, атмосферните условия през деня ще са лоши. Ще духа много силен вятър, особено в района на Стара планина. Времето ще е облачно и мъгливо, казаха още от ПСС.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.