Трагедия: 8-годишен се удави в морето край „Елените“

Осемгодишно момченце от Румъния е открито удавено в морето край курортен комплекс „Елените“, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Сигналът е подаден около 8:43 часа тази сутрин в полицейското управление в Несебър. Инцидентът е станал на неохраняема зона на плажа между хотелите „Роял парк“ и „Зорница“. Детето е било с дюшек и повлечено от бурното море.

Осемгодишното момченце влязло в морето с майка си и по-малкото си братче. В един момент морето повлякло румънчето с дюшека, а майка му не успяла да го задържи.

Изнесла на брега второто си дете и потърсила помощ от служители на близко разположени джетове. Те отивайки към отдалечаващия се от брега дюшек, установяват, че детето се удавило. Тялото му е изнесено на плажната ивица и предстои да бъде откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ към Университетската многопрофилна болница за активно лечение – Бургас.

Спасители по южното Черноморие казаха за БТА, че въпреки горещото време, в морето е опасно да се влиза заради нестихващото от няколко дни бурно вълнение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.