„Това ли е най-големият престъпник в държавата?!“ Хора от Генерал Тошево протестират срещу ареста на кмета

„Това ли е най-големият престъпник в държавата?“ Това питат хора от Генерал Тошево, които излязоха на протест в защита на арестувания в сряда кмет по разследване на измама с евросредства. Местните социалисти дори обявиха, че задържаният по искане на европейската прокуратура Валентин Димитров ще бъде издигнат за трети мандат. 

Той е бил арестуван в сградата на общината, на работното си място, заради разследване на злоупотреби по европейски проект за повишаване на енергийната ефективност в социални жилища. 

Това е първият арест на кмет по искане на европрокуратурата, оглавявана от Лаура Кьовеши. Общински съветници от БСП определиха задържането му като политическа поръчка.

Според Яна Бонева, председател на Общинския съвет и член на БСП, не е имало обиски или претърсвания в общината.

„Как може един човек да бъде обвинен, без да бъде доказана неговата вина? Май сме забравили да бъдем хора, сякаш се намираме на сцената на голям театър, а представлението е „Местни избори 2023″. Всички проекти са изпълнени, гражданите са доволни от направеното“, заяви тя пред Нова тв.

И потвърди, че Димитров ще бъде издигнат от БСП за трети мандат начело на града.

По думите ѝ всички сгради, които са участвали в проекта за енергийна ефективност, са приключени.

„Следите от направеното от кмета се виждат из целия град. В 8:30 ч. ще има протест в защита на кмета пред сградата на 1 РПУ в Добрич“, заяви Бонева.

Водачът на групата общински съветници от БСП Владимир Начев беше категоричен, че „това е политическа поръчка и атака срещу хората в Генерал Тошево“.

Попитан какъв интерес би имала европейската прокуратура от развоя на нашите местни избори, Начев коментира: „Кьовеши няма интерес, но в европейската прокуратура са български специалисти, така че интересът е някъде от България“.

Преди протеста от местната организация на БСП отиват пред Първо районно управление в Добрич, за да видят дали ще бъде удължен арестът на кмета, каза председателката на ОбС Яна Бонева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.