Тошко Йорданов скъса споразумението с миньорите (снимка)

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов скъса споразумението, което вчера Народното събрание одобри. Става дума за споразумението между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор „Енергетика“, сключено по време на преговорите с протестиращите на 3 октомври, което вчера парламентът одобри.

„Вчера след изключително емоционално заседание, продължило не знам колко часа, приехте едно решение, което е безсмислено. Когато спорят две страни – управляващи и протестиращи, за да има съгласие между двете страни, то трябва да е одобрено и от двете страни. Наблюдаваме, че има съгласие само от страна на управляващите, докато другата страна е на магистралите – пак са блокирани „Тракия“ и Хаинбоаз. Загубихме два дни, за може вие – дори не разбрахте пред кого го направихте и какво ви носи това, да приемете нещо, което е вашата гледна точка. Ако не сте ме разбрали, това е решението – вижте колко струва“, каза Йорданов и скъса споразумението. 

Председателят на НС Росен Желязков даде думата на Васил Стефанов от ПП-ДБ с коментара: „Сега вие, ако успеете да го сглобите, ще е ответен флашмоб“.

„Дори няма да се опитам, но току-що господин Йорданов скъса пет от шестте искания на протестиращите, с които дойдоха на преговори“, заяви Стефанов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.