Тома Биков срита сглобката

Нямаме доверие на бюджетите на Асен Василев, това каза днес пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той уточни, че финансовият министър е имал пълна свобода във формиране на бюджета за следващата година, но и той бил базиран на неадекватни прогнози.

Вчера ГЕРБ проведе във Велико Търново национална съвещание, на което Бойко Борисов обяви, че засега ГЕРБ няма да напусне управлението, в което участва заедно с „Продължаваме промяната – Демократична България“. Постави обаче условия – едното от тях е представяне на реалистичен бюджет, в който да са залегнали техни приоритети.

„Аз не помня негов бюджет, който да е изпълнен. И в този смисъл му нямаме доверие“, каза още Биков. Той подчерта, че за втора поредна година пенсионната система е небалансирана, като над 50% от нужните суми се покриват от държавата, вместо от вноските от работещите.

„Ще подкрепяме само предложения за бюджета, който отговарят на нашата програма и няма да подкрепяме глупости, както правихме през последните месеци. Който и министър дойде за подкрепа, трябва да се съобрази с нас“, обобщи Биков.

Според него правителството не изпълнява програмата си и е слабо. „Те имат министри, те са в изпълнителната власт, всичко което се случва в държавата е заради тях“, каза още депутатът от ГЕРБ. Той се обяви за писмено коалиционно споразумение, за да е ясно кой какви ангажименти има.

„Какво се правят на ощипани „Продължаване промяната – Демократична България“. Вътре е ДПС във властта и е вътре по тяхна покана“, каза Тома Биков в отговор на въпрос.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.