Тиктокър се самоуби на живо след кибертормоз

Млад тиктокър се самоуби на живо в социалната мрежа. 23-годишният Винсент Пличи от Болоня сложи край на живота си в понедельник пред очите на многобройните си последователи. Той беше косплейър и фен на американката видеоигра Call of Duty, известен с прозвището Inquisitor Ghost. 

По време на живото излъчване негов почитател позвънил на спешния телефон, за да повика линейка. Намесил се и бащата на момчето, който счупил прозорец в дома му, за да го спаси, но реакцията му се отказала закъсняла. 

Следователи разнищват причините довели до трагичното самоубийство. В TikToK се появиха много видеоклипове, които разказват, защо Винсънт Пличи посегна на живота си. Според тя момчето е било засипано от клеветнически обвинения в мрежата. 

Жертва на кибертормоз 

В нета се появиха редица свидетелства, според които профилът на Винсънт в TikTok е би прихванат от момиче, което излъгало за възрастта си. Неизвестната дама помагала на момчето да монтира клиповете, които той пускал в мрежата. По-късно мадамата го обвинила в тормоз и Винсънт и предизвикала лавина от негативни коментари и актове на омраза срещу него. 

 „От този момент той беше засипан с обиди, заплахи и вербално насилие от всякакъв вид, което го принуди да се отдалечи от профила си за постоянно“, пише Андреа Суергиу, администратор на „La casa dei videogames“. 

„Ужасна история, която ни се иска да разкажем, само за да се опитаме да повишим осведомеността на всички онези, които четат за това как дори днес онлайн тормозът е способен да дестабилизира най-крехките умове и да сложи край на един живот“, пише уебсайтът “Powned”.

Тиктокъри и косплейъри от цял ​​свят са възмутени и страдат за трагичния край на Винсънт. „Той беше добро, искрено момче и винаги готов да утеши другите“, споделят те в мрежата. 

Винсънт беше погребан в Чертоза – гробището на Болоня с будистки ритуал. 

“Той беше твърде добър за този позорен свят”, категоричен почерненият баща на тиктокъра.  

„Здравей любов моя, днес ще се сбогувам с теб за последен път, дори не мога да мисля за това, болката е твърде голяма. Когато се роди, ти ме направи мъж и аз се опитах да бъда най-добрият баща, който можеш да си пожелаеш, но това не беше достатъчно, за да те предпази от злото, което прониква в това общество, и моля за прошка, ако не успях да направи повече“, са част от думите на опечаления татко. 

Карабинерите от компанията Bologna Centro се опитват да стигнат до причината за трагедията и вече са изпратили информация до прокуратурата.

 23-годишният младеж е оставил бележка, в която се извинява на баща си за постъпката си и го моли да гледа котката му. Профилът на момчето в TikTok, който има почти сто хиляди последователи, е блокиран. Всички социални профили, замесени в тази аферата, също са недостъпни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.