Тенчо Тенев: Да се покажеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия

Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Нали, ако шофьорът набие спирачки, ще излетиш на пътя! Така бившият шеф на „Пътна полиция“ Тенчо Тенев коментира поредната изцепка на празнуващ сватбар, който беше заснет от камера, излязъл от шибидаха на кола в движение да стреля с газов пистолет в люлинския подлез.

„Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Ако шофьорът натисне рязко спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно“, каза той и добави, че това е предпоставка за тежка катастрофа.

„Организацията на работа на „Пътната полиция“ в момента е в много лошо състояние. Поради лошата кадрова политика на бившия министър на вътрешните работи – Иван Демерджиев, през последните 10 месеца на определени постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора“, коментира в предаването „Събуди се“ по NOVA бившият началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР Тенчо Тенев. 

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки произшествия, при които са загинали 8 души, а 217 са ранени, по данни на МВР. До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в сравнение със същия период миналата година, отбелязва Тенев.

В момента се водят дискусии от депутатите за промяна в Закона за движение по пътищата, с които негативната статистика да се промени.

„На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На бившия вътрешен министър или на ръководството на МВР? Имаше предложение за увеличаване състава на „Пътна полиция“, което беше спряно от Демерджиев. Трябваше да има с 30 полицаи повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе мерки“, уточни Тенев.

На въпрос дали ще се върне в структурите на „Пътна полиция“ Тенев каза, че това зависи от настоящия министър на вътрешните работи. „Ако мога да бъда полезен, ще се радвам да помогна за безопасността на движението по пътищата. Имам 32 години опит в системата“, уточни Тенев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.