Таксиметров шофьор върна на клиент чанта, натъпкана с 40 000 евро

Таксиметров шофьор върна на клиент забравена чанта с 40 000 евро, предаде Диджи24.

Случката се е разиграла в град Ботошани в Източна Румъния. 63-годишният Константин Йонеску качил 80-годишен мъж от гарата в квартал „Буковина“. Клиентът искал да отиде до синагогата в централната част на града.

„Носеше торба от рафия, сложи я между краката си, под седалката. В края на курса плати и слезе. Тръгнах и когато наближих гарата в Буковина, видях чантата. Прибрах я бързо в багажника, тъй като междувременно бях взел друг клиент. Казах си, че старецът ще почака”, спомня си Йонеску.

Когато оставя втория клиент, се сеща за чантата и я отваря, за да провери съдържанието й. Когато вижда парите, незабавно се обажда на диспечерската служба, за да докладва и тръгва към Синагогата, за да потърси собственика им.

„Мисля, че беше около 40 000 евро. Като уведомих диспечера, той ми каза: добре, че съобщи. Ако не откриеш човека, отивай в полицията”, разказва таксиметровият шофьор, цитиран от БТА.

В момента, в който пристига пред синагоагата, възрастният човек го очаквал пред сградата. В крайна сметка парите били върнати от таксиметровия шофьор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.