„Така и куче не се бие“: Пияна съседка преби с лопата 86-годишен самотен мъж за 200 лева

86-годишен мъж е пребит с лопата и дърво, а след това е ограбен от своя съседка. Бруталният случай е от врачанското село Градешница, а нападателката от години е негов социален асистент, съобщи bTV.

86-годишният мъж е вдовец, а децата му – син и дъщеря, живеят и работят в града. Наглежда го 69-годишна негова съседка, която пере, чисти и пазарува срещу заплащане. Навръх Никулден, след като се отбива при него за малко, тя се връща и започва да го бие.

„От вратата право към мен. С плесница ме удари. Аз спях и си заврях главата под кревата. Тя взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“. Ако главата ми беше малко отвън – направо смърт„, разказва възрастният мъж.

Той има рани по цялото тяло. Освен с лопата, го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба на дрехата му и откраднала 200 лв.

„Където е достигнала, е била. Кръв отвсякъде. Бръкна в ризата. Аз си бях сложил ръката, тя ме биеше с лопатата. Взе парите и вика „къде са другите“. Викам: нямам други„, допълва мъжът.

Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала с предупреждение: „Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да бъде жив. Ще те унищожа“.

Мъжът опитал да извика помощ чрез аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, къщите около него са необитаеми. На следващата сутрин случилото се разчуло. Разбрало и семейството му и дошла полиция.

„Беше отекъл, уплаших се. Преглеждат го на всякакви кабинети, хората се уплашили там. Така и куче не се бие“, разказва дъщеря му.

Мъжът не може да повярва, че го е застигнало това и се чувства унизен. 69-годишната нападателка е задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж.

„Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност“, уточниха от прокуратурата и добавиха, че няма да бъде пусната на свобода.

От прокуратурата във Враца ще внесат искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Предвиденото по закон наказание за такова прeстъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години, отбеляза bTV.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.