Тагарев не знае дали ще остане военен министър

„Като решат политическите партии, които формират мнозинството в Народното събрание, ще стане ясно дали ще остана на поста си и след ротацията. Нека да видим – достатъчно сложна е обстановката“. Това заяви военният министър проф. Тодор Тагарев пред журналист преди заседанието на ресорната парламентарна комисия в отговор на поредица от въпроси дали ще остане министър на отбрана и след ротацията.

За БТР-ите за Украйна и пристигнали ли в украинската държава, Тагарев заяви, че операцията е в ход и ще пристигнат, когато бъде завършена операцията. Той не каза кой ще поеме разходите по изпращането на БТР-ите за Украйна. Операция си е в ход и когато приключи – приключи. Има кой да плати средствата, уточни военният министър. „50 страни са във формата „Рамщайн“. Има страни, за които няколко стотин хиляди евро или лева са нищо. Във формата „Рамщайн“ има организация за предоставяне на военна помощ на Украйна“, коментира той.

Запитан дали през 2024 г. ще започнем да получаваме връщане на разходите за помощта ни за Украйна, Тагарев заяви, че все още има такава възможност, но трудно вървят нещата с попълването на фонда, а ние сме на опашката за получаване на помощ.

Тагарев заяви, че ще проведе разговор и с представител на Пентагона на много високо ниво. С кого и кога не стана ясно.

Иначе военният министър разбрал от медиите, че в Киев са се разбили няколко ракети, докато българската делегация все още е там.

И по време на участието си в Комисията по отбрана в Народното събрание, Тагарев потвърди, че операцията по доставка на БТР-ите за Украйна е в ход.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.