Световен ден за борба с наркотиците: Да спасим децата на България

За 36-а поредна година на 26 юни 2024 г. отбелязваме Световния ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици. В тазгодишната световна кампания се акцентира върху необходимостта ефективните политики срещу наркотиците да се основават на науката, изследванията, пълното зачитане на правата на човека, състраданието и дълбокото разбиране на социалните, икономическите и здравните последици от употребата на наркотици.

През последните годините в България се формират различни терапевтични общности и се засилват усилията да се помага на младежи, започнали своята употреба в училищна възраст. Днес е повече от ясно, че у нас терапевтичната помощ за тийнейджъри, които експериментират с психоактивни вещества е крайно недостатъчна.

Ето защо за първи път в България в Дните за борба с наркотиците фондация „За един чист живот“ стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри от 14 до 18 годишна възраст на безплатна телефонна линия.

На телефон 0884 72 63 14. родителите получават експертна информация и насоки как да помогнат на тийнейджъри, които експериментира с райски газ, наркотици, цигари, алкохол, хазарт, както и за подрастващи с екранна зависимост или хранително разстройство.

На 8 юли фондация „За един чист живот“ стартира 4 седмичен терапевтичен курс за тийнейджъри по научно базираната програма „Минесота Джуниър“. Програмата е подходяща както за тийнейджъри, така и за техните семейства.

За контакти с Председателя на фондация „За един чист живот“ г-жа Светлана Йорданова –  тел. 0887 34 91 63 и email: zaedinchistjivot@gmail.com

https://www.za-edin-chist-jivot.org
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.