Страшно! Бетонна плоча уби работник на строежа на новия затвор край Дупница

Строителен работник е загинал тази сутрин на строежа на новия затвор в дупнишкото село Самораново. Инцидентът е станал около 9.30 часа.

53-годишният мъж, който е от Дупница, вероятно е бил притиснат от бетонна плоча, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Работата по разследване на инцидента продължава и в момента, на място има екипи на полицията. Мъжът е бил нает по договор, уточниха още разследващите.

Като възложители на строежа, Министерството на правосъдието и Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ са информирани за инцидента, посочиха от ведомството.

От министерството допълват, че са уведомени всички компетентни държавни органи, като фирмата, изпълнител на обекта, оказва пълно съдействие за изясняване на причините, довели до трагичния инцидент.

Министерството на правосъдието и Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ изказват съболезнования на близките и семейството на починалия строителен работник

Първата копка на строежа на новия затвор беше направена на 19 декември миналата година от правосъдния министър Крум Зарков.

Това е първият затвор у нас, който се строи след повече от 60 години и по план строежът трябва да приключи до края на април 2024 г.

Проектът е на Министерството на правосъдието и на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията“, и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Помощта от Норвегия в размер на 35 млн. лева е по проекта „Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“ на Програмата „Правосъдие“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.