Страшни бури и градушки удариха България

Бури и градушки удариха части от България в понеделник следобед. Ледени късове са паднали в Бургаско, Сливенско и Смолянско, съобщават от Meteo Balkans на официалната си страница във Facebook.

В село Брястовец ледени късове с големина на грахови зърна са паднали малко след 15 часа днес. Явлението е нетипично за това време от годината. Градушката е продължила няколко минути, след което е преминала в проливен дъжд.

Жител на селото публикува и видео, като в коментарите посочва, че няма сериозни щети, защото градушката е била ситна.

На кадрите, публикувани в социалната мрежа, отново се виждат ситни ледени късове.

Последните два дни на февруари ще са преобладаващо облачни с валежи от дъжд. В следващите дни ще посрещнем метеорологичната пролет. Времето ще е с често променлив характер, но без продължителни застудявания.

Според анализите на синоптиците на Meteo Balkans валежите ще обхванат и Северна България и на много места там ще прегърми.

До края на деня над западните райони очакваме и преминаването на атмосферно смущение. Облачността ще се задържи значителна и на много места ще превали дъжд.

Отново се повишава вероятността от гръмотевици над отделни райони от Западна България, но тяхната интензивност ще е значително по-малка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.