ЩЕТИТЕ: 30 млн. за мостове в удавеното Царево

Предварителните оценки за щетите от наводненията сочат, че, освен другите щети, трябва да бъдат поправени 12 моста, което ще струва между 20 и 30 милиона лева. Във фонда за бедствия и аварии наличните средства са около 60 милиона, тоест, те ще бъдат достатъчно за покриването на щетите.

Това обяви министърът на финансите Асен Василев на брифинг в парламента. Той проведе среща с участието на МВР, свикана от председателите на парламентарните комисии по бюджет и вътрешни работи Йордан Цонев и Десислава Атанасова.

Стоян Темелакиев, зам.-министър на МВР, обяви, че комисията по бедствията и авариите, през която става обезщетяването на пострадалите, вече събира данни и ще се събере до 10 дни, за да разгледа постъпилите конкретни предложения и да вземе решения, за да започне процесът по възстановяването.

Василев съобщи още, че по данни на областните управители в страната има около 250 проблемни участъка, които трябва да бъдат почистени като мярка срещу наводненията.

Според министъра в Министерския съвет се създава необходимата организация за това, а за следващия държавен бюджет се планира специален многогодишен фонд, който ритмично да осигурява финансиране за такива дейности.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.