Ще има великденски добавки, но само за най-бедните пенсионери

Служебният кабинет реши да бъдат изплатени по 70 лева в подкрепа на пенсионерите, чиито пенсии през април, без добавки и компенсации, са под 504 лева включително. Това са около 1 млн. и 2000 български пенсионери, или повече от половината пенсионери у нас, обяви на брифинг в Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев. 

Средствата, на обща стойност 72 милиона лева, ще бъдат изплатени в началото на следващата седмица от НОИ по банков път или чрез пощенските станции. По думите на премиера това е спестен финансов ресурс от служебното правителство през миналата година.

„Народните представители от предходния парламент ограничиха възможностите на служебния кабинет. Заради липсата на нормативна възможност за намиране на необходимия ресурс за изплащане на великденските добавки, както и заради бюджетните ограничения, това решение е възможно най-справедливото, което можахме да направим“, отбеляза Донев. Той подчерта, че очаква най-засегнати да се почувстват хората с пенсии малко над линията на бедност, но повтори, че възможностите на служебния кабинет са ограничени.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.