СРЕДНОЩЕН ЕКШЪН: Четирима задържани след като нападнаха палатковия лагер пред паметника на съветската армия

Четирима души са задържани след като фенове на „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други хората в лагера късно снощи, съобщи „24 часа“.

Атаката е станала около час след победата на „сините“ над израелския „Апоел“ (Беер Шева) с 2:1. Сигналът е подаден в 23,45 ч. Минути по-рано фенове на „Левски“ са нападнали палатковия лагер. Агитката издигнала транспарант с надпис „Демонтаж“, а след като счупиха плочата, написаха със спрей „Искаме български паметник“.

„Дойдоха около 20-30 човека от агитката на ‘Левски“, повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас… и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края“, пише във Фейсбук Геновева Кръстева и пуска видео от атаката.

В клипа се вижда и полиция.

За преместването на паметника има решение на Столичния общински съвет, затова и хора се инсталираха пред него с палатки – за да го бранят.

След атаката на място бяха и политици – Мая Манолова и бившият вътрешен министър Румен Петков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.