Спипаха в крачка българин, мамил богати гъркини

Българин – ало измамник, обирал гръцки граждани, бе заловен в град Катерини. Издирват се всички участници в престъпната група, в която той е участвал.

31-годишният нашенец е арестуван при получаване на 3 хиляди евро в брой и златни бижута на стойност 1500 евро, предава БНР.

На възрастна жена в Катерини преди това се обажда грък, владееш добре езика и казва, че е хирург от частна клиника, където по спешност е настанена дъщерята на възрастната жена след тежка катастрофа.

Необходима е незабавно животоспасяваща операция, която струва 5 хил. евро. Понеже жената нямала толкова пари в брой дава и златни бижута.

Скоро обаче тя разбира, че е излъгана и се обръща за помощ към полицията, която провежда акцията по арестуване на българина. Той е в предварителния арест, като се води разпит за откриване на всички лица, участващи в престъпната схема. Повдигнати са обвинения за участие в престъпна група и измама.

Във връзка със случая медиите отново припомнят последните случаи за измама на възрастни хора по телефона и приканват гражданите да не са доверчиви към такива съобщения.

Престъпниците действат предимно в районите на Драма, Ксанти, Комотини, като използват близостта на българската граница и напускат бързо Гърция, поясняват полицаите.

human.bg също съветва читателите си често да предупреждават по-възрастните си роднини и близки да внимават да не се доверяват на непознати по телефона, които им искат пари и ценности.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.