Смъртта на Геле още тъне в мистерия

Смъртта на Геле продължава да тъне в мистерия вече три седмици след погребението. И до ден днешен не е готова ДНК експертизата на тялото на Ангел Христов – единия от братя Галеви.

„Не са готови заключенията на експертите. Обещали са, че ще ги изготвят в по-бърз порядък. Резултатите от ДНК експертизата ще ни позволят да снемем от издирване лицето, все още за него има заповед за издирване. Той е погребан на база на дактилоскопски отпечатъци“, каза говорителят на прокуратурата Мариана Сиракова, цитирана от в. 24 часа.

Припомняме, че на 3 юни стана ясно, че 54-годишният Ангел Христов е починал. По данни на МВР и запознати той е починал предната нощ в имението си в село Ресилово, а според съобщението за смърт – на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница. От лечебното заведение отрекоха на тяхна територия да е констатирана смъртта.

Служителката в община Дупница, която издала смъртния акт, забелязала, че личната карта на Христов е изтекла преди 5 г., но не било нейна работа да знае кой се издирва, нито е отговорна за изтекъл документ за самоличност.

Тя забелязала обаче, че фамилното име в съобщението за смърт, издадено от гастроентеролог от частната болница, е сбъркано, и върнала документа за поправка.

Полицията остана изненадана, защото се оказа, че никой от служителите не е знаел, че Ангел е в България. През това време съпругата му Радмила бе организирала погребението му, но из града мълниеносно се разчу и полицията реагира, като иззе трупа и го откара в столична Съдебна медицина.

Тялото на Геле било открито в катафалка край гробищата.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за разследване на причините за смъртта на Христов. Назначено бе извършване на съдебномедицинска експертиза за идентификация на обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина за изпълнение на влязла в сила осъдителна присъда през 2012 г.

Според справка за аутопсията е установено, че Христов е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали за допълнителни изследвания, но се оказва, че близо месец по-късно още няма резултатите при наблюдаващия прокурор.

На 8 юни Христов бе погребан в алеята на църковните настоятели и спомоществователи в Дупница.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.